Sabtu, 18 Juli 2009

penaOS 0.7 released!!!!

download penaOS 0.7

After a long waiting, almost a year i think, the first version of penaOS released. The first released version is penaOS 0.7.
In this release, penaOS based on Ubuntu 8.04.3 Hardy Heron include the following software :
  • GNOME Desktop Environment
  • OpenOffice 2.4
  • Firefox ( with plugins zotero, downthemall and fireFTP, along with bookmarks of medical journals)
  • Balsa (an email software, integrated with GNOME)
  • GIMP (image editing software)
  • Gyachi (a yahoo mail client)
  • Wireless driver manager (for managing windows wireless driver in penaOS)
  • All the multimedia codecs from Medibuntu (so you can play many kind of multimedia files and media while making your papers :) )
screenshot :















The desktop of penaOS

















Installing penaOS

you can download penaOS 0.7 here

(thanks to LinuxFreedom for hosting the files)

7 komentar:

  1. Mantap oom, tapi kok saya meras kurang sreg dengan penampilan berbau windows itu ya??

    BalasHapus
  2. @rotua:
    iya bos... targetnya adalah pengguna yang belum pernah pake linux, dan pernah dengar tapi ketaktan. saya uda uji cobakan ke beberapa teme saya, dan sebagian besar ga sadar kalo itu linux, bukan windows. versi 0.8 uda selesai, tapilan masih seperti windows tapi ga ada logo2nya, wallpaper diganti, dan masih banyak yang tertipu :D
    saya pikir ini akan menjadi sarana yang cukup baik buat promosi, karena orang akan melihat tidak ada learning curve pada interface, paling tidak.
    beberapa hari ini saya upload versi 0.8, mohon komennya yah...:)

    BalasHapus
  3. thanks dr.boyke for your support to our program at polytechnic state of samarinda IT department
    this is good for beggining of linuxer or someone who wanted to know about linux....i hope this will be growing up,,,we are from chaos very interest about this....

    BalasHapus
  4. Saya berterima kasih atas nama CNAP Univ. Pancasila yang karena memakai PenaOS

    Jika update untuk ver.9 tolong dikabarin

    BalasHapus
  5. A simple question deh, itu tampilan defaultnya apa tidak menyalahi EULA MS Windows ? just curious aja, jangan sampe ntar dikemudian hari malah jadi masalah, rilis lokal ini sangat bagus soale..

    Salam,
    fath

    BalasHapus
  6. penaOS supported only Ubuntu OS. It's desktop application. you can access your application very easily. It's user friendly.website hosting

    web hosting

    BalasHapus
  7. untuk warnet bisa gak? instal printer, jaringan lan deepfrezze ala linux
    trim

    BalasHapus